FORMATGE TORRADOR un. pluri.
Classe de formatge que normalment es menja torrat.
"Bon formatge torrador: Qualsevula forma de formatge que sia gras e torrador es bo, axi com ara formatge de Lombardia o de Parma o de Brosolins, o encara Cascavall o formatge de Arago pendras lo e rallar l as be, e apres pren bon brou de carn que sia gras e met lo en una cassola ensemps ab lo formatge, e vaja al foch tostemps menant ab una menador de fust, e apres pendras per cada escudella de brou un rovell de ou ben batut e met lo dins lo formatge tostemps menant ab una cullera: e, per lo semblant, met hi un troc de sucre al coure, e quant fara uns fils com una correja, es cuyt e met hi damunt sucre polvoritzat." Nola, Robert de Art del coch f. XXVII v [ed. 1520]
"E capo rostit d un an Vul que hom me pos denan, E formatge torrador, E vi rosat en Paschor E giroflat can iverna." Jaufré de Foixà MS. n. 309. Bib. de Catalunya 4
| | |